Hitsauksen tai koneistuksen täydennyskoulutus

Hitsauksen tai koneistuksen täydennyskoulutus

Koulutus antaa valmiudet osallistua metallialan tehtäviin hitsaavassa tai teräs- ja levyrakenneteollisuudessa tai koneistustehtävissä.

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, aiemmin metalliteollisuudessa hitsaavassa teollisuudessa tai kokoonpanokonepajalla työkokemusta hankkineille työnhakijoille.

PÄÄSYVAATIMUKSENA on hitsausalan peruskoulutus tai muuten hankittua hitsauskokemusta.
Vaaditaan työkokemusta 1-2 vuotta työtehtävän mukaan, ammattioppilaitoksen päättötodistus metallialalta sekä työkokemusta mahdollisesti lisänä.

Koulutukseen otetaan oppilaita paikkojen sallimissa rajoissa kerran viikossa. Koulutuspituudet ovat henkilökohtaisista tavoitteista ja lähtötasosta riippuen viikosta kolmeen kuukauteen. ( 5-60 päivää)

Ilmoita hakemuksessasi, mikäli sinulla on työpaikka tiedossa luokkahitsauksen jälkeen.

Tavoitteena on kehittää ja/tai laajentaa hitsaustaitoa sekä suorittaa pätevyyskokeita ja työllistyä erilaisiin metallialan työtehtäviin hitsaajaksi, asentajaksi, putkisto- ja kokoonpano tehtäviin sekä vaativiin teräsrakennehitsaustehtäviin tai koneistajaksi.

Koulutuksen sisällön voi henkilökohtaisesti valita seuraavista aiheista neuvotellen vastuukouluttajan kanssa:

HITSAUSMENETELMÄT:
  • 111 puikkohitsaus
  • 131 MIG-umpilankahitsaus
  • 135 MAG-umpilankahitsaus
  • 136 MAG-täytelankahitsaus
  • 138 MAG-metallitäytelanka
  • 141 TIG-hitsaus
  • 142 TIG-hitsaus ilman lisäainetta
  • 311 Kaasuhitsaus
RAAKA-AINEET: CR ISO 15608 mukaiset
  • 1 Teräkset joiden ylempi myötöraja ReH < 360 N/mm
  • 2 Termomekaanisesti valssatut hienoraeteräkset ReH> 360N/mm
  • 5 Vanadiinia sisältämättömät Cr – Mo teräkset joissa C< 0,35%
  • 8 Austeniittiset ruostumattomat teräkset joissa Ni< 31%
  • 10 Austeniittis- ferriittiset teräkset (duplex-teräkset)
  • 21 Puhtaat alumiinit
  • 22 Alumiini Mangaaniseokset (ei lämpökäsiteltävät)
LEVYTYÖT:
  • levytekniikka, ohutlevytyöt, kokoonpano
  • CNC-särmäys
  • CNC-polttoleikkaus.
Koulutukseen liitettävissä oleva muu koulutus
  • Tulityökorttikoulutus
  • Työturvallisuuskortti

Neljän viikon pituiseen koulutukseen voidaan sisällyttää SFS-EN 287-1 standardin mukaisen hitsausluokan suoritus (yksi luokka). Jos oppilaalla on todistus työnantajalta, että hän työllistyy luokan suoritettuaan voidaan suorittaa useampia tarvittavia hitsauskokeita.

Hakeminen:
Koulutukseen haetaan www.tyomarkkinatori.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus.

Täytä hakemus koulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden ja kiireellisyyden perusteella tehdään koulutusvalinnat. Tuo siis esiin jo hakemuksessasi kaikki ne seikat, mitkä haluat lukea eduksesi (myös työkokemus ja kuvaus aiemmista työtehtävistä).

Lisätietoja koulutuksesta: kouluttaja Juho Ojala puh 040 808 5019 , sähköpostia voi laittaa juho.ojala@kpedu.fi

HUOM!
Koulutusetuuksista lisätietoa Koulutuslinjalta puh 0295 020 702

• Tarjoaja: Osuvakoulutus Oy