Lastenohjaaja / STEP-koulutus Kokkola

Lastenohjaaja / STEP-koulutus Kokkola

Koulutuksen kohderyhmänä ovat työnhakijat, jotka ovat kiinnostuneet kasvatus- ja ohjausalasta ja haluavat työllistyä tulevaisuudessa alan töihin. Koulutus edellyttää suoriutumista suomen kielellä.

Tavoite:
Koulutuksen aikana suoritetaan kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

Koulutuksen aloituspäivämäärä on 12.3.2024 ja valmistumistavoite on joulukuu 2025. Koulutus järjestetään Kokkolassa.

(Loma-ajat koulun lomajaksojen mukaan tarvittaessa )

Lastenohjaaja työskentelee varhaiskasvatuksen erilaisissa työympäristöissä, kuten lastenhoitajana päiväkodissa tai seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetyössä.
Työssä tarvitaan positiivisuutta, luovuutta ja rohkeutta, hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä vastuullisuutta ja luotettavuutta. Työssäsi huolehdit lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ohjaat eri-ikäisiä lapsia sekä toimit yhteistyössä vanhempien kanssa.

Soveltuvuusvaatimukset:
Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten kielitaidon tulee olla riittävä niin puheen kuin kirjoittamisen osalta.
Opiskelijan tulee esittää myös rikostaustaote koulutuksen aikana. Tutkintoa määrittelee SORA-lainsäädäntö, jonka mukaan opiskelijaksi ei voida ottaa hakijaa, joka ei ole kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, katso tarkemmat tiedot: step.fi/sora

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuuden arviointiin TE-toimistolle , päivä on ma 4.3.2024.

Tiedot soveltuvuuskokeesta/ haastattelusta :
Soveltuvuushaastattelun aikana arvioimme motivaatiota, opiskeluedellytyksiä ja vuorovaikutustaitoja.

Paikalla STEP kouluttajan edustaja ja TE-toimiston koulutusasiantuntija.

Opintojen sisältö ja tutkinnon osat:

Suomen kieli
Hygieniaosaamiskoulutus + testi

Ammatillinen kohtaaminen kasvatus- ja ohjausalalla 15 osp
Lapsen kasvun ja hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp
Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen 30 osp
Perheiden kanssa toimiminen ja monialainen yhteistyö 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat: (valitaan kaksi ryhmän toiveiden mukaan)

Tukea tarvitsevien ohjaaminen 20 osp Luonto- ja elämystoiminnan ohjaaminen 20 osp Liikkumisen ohjaaminen 15 osp Ilmaisun ohjaaminen 20 osp Yhteiset tutkinnon osat 35 osp.

Toteutusmuodot:
Opetus toteutetaan lähiopetuksena, oppimistehtävillä, käytännöntaitojen harjoittelulla oppilaitoksella sekä työpaikoilla.

Lisätietoja koulutuksen toteutuksesta ja sisällöstä;

Opettaja Jaana Kiviniemi, jaana.kiviniemi@step.fi
sekä opettaja Ella Keski-Korhonen, ella.keski-korhonen@step.fi

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun 20 vuotta täyttäneille asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Hakeminen:

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.tyomarkkinatori.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www..tyomarkkintori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta. Tarkistathan työvoimakoulutukseen hakiessa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
www.facebook.com/koulutusneuvonta

• Tarjoaja: STEP-koulutus/STEP-utbildning ⧉