Ohutlevytuotteiden osaaja Lapua

Ohutlevytuotteiden osaaja Lapua

Kouluttaudu ohutlevykokonaisuuksien osaajaksi ja hanki ammattitaitoa, josta on pulaa Etelä-Pohjanmaalla!

Tavoitteena on, että koulutuksen käytyäsi osaat käyttää ohutlevytyökoneita mm. särmäyspuristinta sekä valmistaa piirustusten mukaisia ohutlevykokonaisuuksia ohutlevytöihin kuuluvilla laitteilla.

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito.

Tavoitteet:
Koulutuksen tavoitteena on oppia ohutlevytöiden perusteet suorittamalla kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa: Ohutlevytuotteiden valmistaminen (15 osp). Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on halutessasi mahdollisuus jatkaa joustavasti kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon muiden tutkinnon osien suorittamista.

Sisältö:
- Piirustusten lukeminen ja levitysopin perusteet
- Materiaalit ja niiden vaikutus ohutlevytöissä
- Työkalujen valinnat ja asetukset
- Särmäyspuristimen ja ohutlevylaitteiden käyttö, ohjelmointi ja osien valmistus
- Särmäyspuristimen ja työkalujen huolto
- mahdolliset tutustumiskäynnit alan yrityksissä
Opintojen toteutus:
Opiskelu tapahtuu pääosin lähiopetuksena käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta Sedu Lapuan yksikössä. Koulutus voi sisältää lisäksi verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan yrityksessä, jonka yhteydessä annetaan näyttö työpaikalla aidoissa käytännön työtehtävissä.
Opintoihin osallistuminen on ilmaista.

Linkki koulutuksen ePerusteisiin: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto – ePerusteet (opintopolku.fi)

KOULUTUKSEN KESTO on n. 3 kk. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alussa, jossa määritellään tarkemmin opintojen suorittaminen ja kesto.

Lisätietoja koulutuksesta:
Lisätietoja koulutuksesta antaa Lisätietoja antaa: Jari Peltokangas, p. 040 868 2052, jari.peltokangas(at)sedu.fi

Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, korotettua etuuden osaa ja kulukorvausta.LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
  • Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
  • Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
  • Ruotsinkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/sv/info/landsomfattande-radgivningstjanster/radgivningstjanster-for-personkunder/utbildningsradgivning
  • Englanninkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/en/info/national-guidance-services/guidance-services-for-personal-customers/education-and-training-guidance

Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös:
  • Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
  • Twitterissä: TEpalvelutEPO* Instagramissa: tepalvelutepo

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat alasta kiinnostuneita. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito.

Hakeminen ja oppilasvalinta:
Hae koulutukseen 7.8.2024 mennessä.
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, koska sen perusteella osa hakijoista kutsutaan hakuajan jälkeen haastatteluun. Haastattelut järjestetään elokuussa Lapualla. Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tekstiviestillä haastatteluun.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus..
Seuraa valintatietojasi www.tyomarkkinatori.fi – TE-palveluiden Oma asiointi – Henkilöasiakas-palvelussa.

• Tarjoaja: Sedu ⧉
  • TE-toimisto: Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto