Ravintola-ja catering-ala, kokki osia/koko tutkinto Lapua

Ravintola-ja catering-ala, kokki osia/koko tutkinto Lapua

Uusia työntekijöitä tarvitaan ravintola- ja catering -alalle jatkuvasti. Oletko sinä yksi heistä? Nyt sinulla on tilaisuus vahvistaa osaamistasi tai hankkia ravitsemisalan peruskoulutus.

Tuleva työpaikkasi voi olla kokkina erilaisissa ravintoloissa, kuten annosruokapaikoissa, henkilöstöravintoloissa, ala carte – ja fine dining ravintoloissa tai ammattikeittiöissä esim. päiväkotien, sairaala ja terveyskeskuskeittiöissä, koulujen ja palvelukeskusten keittiössä ja liikenneasemilla. Voit työskennellä myös kahviloissa, katu- ja pikaruokapaikoissa sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä.

SISÄLTÖ:
Opiskelet tavoitteidesi mukaisesti niitä ravintola- ja cateringalan tutkinnon osia, jotka auttavat sinua työllistymään. Aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan koulutuksen suunnittelussa ja opiskelet vain niitä asioita, mitä tarvitset työllistymiseksi ja tutkinnon osan/ien suorittamiseksi. Teet suunnitelman koulutuksen alussa opettajasi kanssa. Tarjolla on mm. seuraavia opintoja valintasi mukaan: ravitsemispalvelut, asiakaspalvelu ja myynti, lounasruokien tai annosruokien valmistus, palvelu­ ja jakelukeittiöillä työskentely, suurkeittiön ruokatuotanto, à la carte ­ruoanvalmistus, kahvilapalvelut sekä katu­ ja pikaruokapalvelut.

Voit halutessasi opiskella myös koko tutkinnon, johon sisältyy ammatillisten opintojen lisäksi myös yhteisten tutkinnon osien opiskelu. Koulutuksen aloitus sovitaan erikseen kouluttajan kanssa.

Tietoja tutkinnosta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854763/tiedot

Koulutuksen seuraavat aloitukset:
21.10.2024

Hinta/kustannukset opiskelijalle:
Koulutus on osallistujalle maksuton.

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA:

Tarkentavat kysymykset tutkinnosta ja opintojen henkilökohtaistamisesta antaa Sedun kouluttaja Pasi Laitamäki, puh. 040 680 7221. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, korotettua etuuden osaa ja kulukorvausta.LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
  • Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
  • Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
  • Ruotsinkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/sv/info/landsomfattande-radgivningstjanster/radgivningstjanster-for-personkunder/utbildningsradgivning
  • Englanninkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/en/info/national-guidance-services/guidance-services-for-personal-customers/education-and-training-guidance

Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös:
  • Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
  • Twitterissä: TEpalvelutEPO* Instagramissa: tepalvelutepo

KOHDERYHMÄ:
Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat alasta kiinnostuneet. Sinulle, joka haluat toimia ravitsemisalalla ruoanvalmistuksen tehtävissä tai asiakaspalvelutehtävissä, haluat kokiksi tai tarjoilijaksi, haluat täydentää tai laajentaa ravitsemisalan osaamistasi tietyiltä osin tai olet kiinnostunut ravitsemisalasta ja haluat kouluttautua alalle.

HAKEUTUMINEN JA OPISKELIJAVALINTA:
Hae koulutukseen 22.9.2024 mennessä.
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, koska sen perusteella osa hakijoista kutsutaan hakuajan jälkeen haastatteluun. Haastattelun ajankohta ilmoitetaan hakuajan jälkeen. Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu haastatteluun.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus..
Seuraa valintatietojasi www.tyomarkkinatori.fi – TE-palveluiden Oma asiointi – Henkilöasiakas-palvelussa.

• Tarjoaja: Sedu ⧉
  • TE-toimisto: Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto