Ravitsemispalveluiden osaaja Lapua

Ravitsemispalveluiden osaaja Lapua

Kouluttaudu ravitsemisalalle ja hanki ammattitaitoa, josta on pulaa Etelä-Pohjanmaalla!
Alalla voit työskennellä esimerkiksi erilaisissa ravintoloissa, kahvilassa, baarissa, koulun tai päiväkodin keittiössä.

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito.

Koulutus on sinulle, joka olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta sekä asiakaspalvelusta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutustasi tai jos harkitset hakeutumista ravintola- ja catering-alalle.

Tavoitteet:
Koulutuksen tavoitteena on, että sen käytyäsi osaat huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten, myydä tuotteita ja palvella asiakkaita, sekä huolehtia työvuoroon liittyvistä muista tehtävistä. Ravitsemispalveluissa toimiminen tutkinnon osa antaa sinulle perustietoja ja -taitoja ravintola ja catering-alalle.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osa: Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp. Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on halutessasi mahdollisuus jatkaa joustavasti ravintola- ja cateringalan perustutkinnon muiden tutkinnon osien suorittamista.

Sisältö:
- ruoanvalmistus ja ravitsemusosaaminen
- erityisruokavaliot
- omavalvonta ja työturvallisuus (sis. hygieniapassitestin)
- kassatyöskentely

Opintojen toteutus:
Opiskelu tapahtuu pääosin lähiopetuksena käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta Sedu Lapuan yksikössä. Koulutus voi sisältää lisäksi verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä. Koulutukseen kuuluu myös työssäoppimista alan yrityksessä, jonka yhteydessä annetaan näyttö työpaikalla aidoissa käytännön työtehtävissä. Koulutus on päiväopetusta ja se alkaa 19.8.2024. Opintoihin osallistuminen on ilmaista.

Linkki koulutuksen järjestäjän toteuttamissuunnitelmaan:

KOULUTUKSEN KESTO on n. 3 kk. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alussa, jossa määritellään tarkemmin opintojen suorittaminen ja kesto.

Koulutuksen lisätiedot:
Lisätietoja koulutuksesta antaa Pasi Laitamäki, p. 040 680 7221, pasi.laitamaki(at)sedu.fi

Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, korotettua etuuden osaa ja kulukorvausta.LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
  • Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
  • Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
  • Ruotsinkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/sv/info/landsomfattande-radgivningstjanster/radgivningstjanster-for-personkunder/utbildningsradgivning
  • Englanninkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/en/info/national-guidance-services/guidance-services-for-personal-customers/education-and-training-guidance

Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös:
  • Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
  • Twitterissä: TEpalvelutEPO* Instagramissa: tepalvelutepo

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat alasta kiinnostuneita. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito.

Hakeminen ja opiskelijavalinta:
Hae koulutukseen 5.8.2024 mennessä.
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, koska sen perusteella osa hakijoista kutsutaan hakuajan jälkeen haastatteluun. Haastattelut järjestetään Sedussa Lapualla, päivä ilmoitetaan myöhemmin. Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tekstiviestillä haastatteluun.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.

Seuraa valintatietojasi www.tyomarkkinatori.fi – TE-palveluiden Oma asiointi – Henkilöasiakas-palvelussa.

• Tarjoaja: Sedu ⧉
  • TE-toimisto: Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto