Työvoimakoulutus

Grundexamen inom mediebranschen och visuell framställning / Medieutövare 180 kp.

Etsi avoimia työvoimakoulutuksia

Grundexamen inom mediebranschen och visuell framställning / Medieutövare 180 kp.

  • Julkaistu:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa: Non-stop

Kuvaus

Omfattningen på Grundexamen inom mediebranschen och visuell framställning är 180 kompetenspoäng. Examen består av yrkesinriktade examensdelar (145 kompetenspoäng) och gemensamma examensdelar (35 kompetenspoäng).

Obligatoriska examensdelar för medieutövare är Verksamhet inom mediebranschen 15 kp, Utarbetande av mediematerial 15 kp samt Arbete inom publikationsteknik 15 kp. Därtill väljs valbara examensdelar enligt eget önskemål.

Lisätiedot

Vi startar med att tillsammans med dig identifiera ditt kunnande och dina tidigare erfarenheter och jämföra det med det kunnande som examen kräver. Ifall du har det kunnande som krävs erkänns det eller så påvisar du det i ett yrkesprov. Det du ännu behöver lära dig inhämtar du i olika lärmiljöer. Vi gör gemensamt upp en personlig utvecklingsplan för ditt kunnande där dina valda examensdelar också framgår. Du får handledning och stöd både i studierna och inför yrkesproven.

Studiernas längd: Individuell studietakt, vanligtvis ca 2,5 år

Kunnande som examen ger Utövare av medietjänster passar dig som vill arbeta med programmering och digitala medier. En utövare av medietjänster är kreativ, initiativrik och har ett starkt intresse av att skapa digitala lösningar.

Examen ger behörighet för studier som leder till högskolexamen och allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.

Den studerande kan utgående från sina val få kunnande till exempel inom följande områden: – Publikationsproduktion – 3D-modellering, animation och rörelsegrafik – Nät- och webbproduktion – Programmering (spel och app)

Under studierna gör du inlärning i arbetet på platser du väljer, är du till exempel intresserad av webbprogrammering så kan du söka dig till en webbyrå. Är du mera intresserad av fotografi eller grafisk formgivning kan du stifta bekantskap med fotostudio, tidning eller reklambyrå. Vi gör även beställningsarbeten som praktikprojekt ex spel och appar, digitala publikationer och kataloger, 3D-animationer osv.

Arbetsuppgifter för den som avlagt examen Som utövare av medietjänster jobbar du mycket med publikationsproduktion, spelprogrammering och 3D-animering. Du kan använda material, arbetsredskap och arbetsmetoder inom branschen. Du kan arbeta självständigt eller som medlem i ett produktionsteam.
Arbetsfältet är brett och valmöjligheterna är många.

Samverkan Examen/examensdelar och utbildningar förverkligas i nära samarbete med arbets- och näringslivet, med andra yrkesutbildare och myndigheter samt även inom ramen för vårt internationella samarbete.

Länk till examensgrunder: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/4610160/reformi/tiedot

ANSÖKAN
Sök till utbildningen genom att klicka på ”sök till denna utbildning” och fyll i ansökan omsorgsfullt med goda motiveringar. Om du gör en öppen ansökan utan bankkoder måste du bekräfta ansökan vid TE-byrån för att ansökan ska träda i kraft. Du kan följa din ansökans behandling via E-tjänster för personkunder på www.tyomarkkinatori.fi/sv

Intervjuer hålls via Teams. De sökande får en personlig inbjudan till intervju per SMS och e-post.

INFORMATION
Arbetskraftsutbildning är riktad till TE-byråns kunder som är arbetslösa eller löper risk för arbetslöshet. Syftet med utbildningen är att främja sysselsättningen och förbättra förutsättningarna att stanna kvar i arbetslivet. Arbetskraftsutbildningen är gratis. Under studietiden kan arbetslöshetsstöd och kostnadsersättning utbetalas.

När du vill ha råd eller du hjälp med ärenden som berör TE-tjänster, sysselsättning, hur man går till väga när man söker till en utbildning, studiernas finansieringsmöjligheter samt information om hur våra webbtjänster fungerar, ring till telefonservice för personkunder, telnr 0295 025 510, mån-fre kl. 9-16.15.

KONTAKTPERSONER:
Yvonne Sténs, 044-750 3205 yvonne.stens@yrkesakademin.fi

  • Tarjoaja: Yrkesakademin i Österbotten ⧉
  • TE-toimisto: Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
  • Lähiosoite: Ängskullsvägen 1
  • Paikkakunta: Närpiö, Pohjanmaa
  • Johtaako tutkintoon: Kyllä
  • Kesto: ca 2,5 år
  • Ensisijainen ammatti: Mediasuunnittelija
  • Koulutuspaikkoja: 16