Työvoimakoulutus

Pröva METALLBRANSCHEN i NÄRPES

Etsi avoimia työvoimakoulutuksia

Pröva på METALLBRANSCHEN i NÄRPES

  • Julkaistu:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa: Non-stop

Kuvaus

I Österbotten finns det många stora företag inom metall- och verkstadsbranschen som har ett stort behov av kunniga yrkesmän och –kvinnor, både på kortare och längre sikt.

Vill lära dig ett nytt jobb inom en bransch som har brist på arbetskraft? Vill du testa om metallbranschen är något för dig?

Då är den här utbildningen för dig! Inga förkunskaper behövs, utbildningen är individuell och baserar sig på det du kan från förr och de erfarenheter du har.

Under utbildningens gång kommer du att kunna avlägga heta arbeten kort, arbetarskyddskort och/eller första hjälpen certifikat.

Du kommer också att ha praktik på lokala metallföretag vilket väsentligt ökar dina chanser att få jobb.

Lisätiedot

Om du märker att ett yrke inom metallbranschen är något för dig kan du efter utbildningen fortsätta med den fördjupade kursen i svetsning, eller söka till en grundexamen inom maskin- och produktionsteknik på Yrkesakademin i Österbotten (YA).

TILLÄGGSUPPGIFTER
Metallarbetare arbetar oftast inom små, medelstora och stora metallföretag och teknologiindustrier med svetsning och bearbetning av komponenter, konstruktioner, större konstruktionshelheter, monteringsarbeten och serviceuppdrag.

Under utbildningens gång får du pröva bl.a på:

-Manuell svarvning och fräsning
-CNC svarvning
-CNC fräsning
-Svetsning
-Plåtarbeten
-Montering

Du kommer också att kunna fördjupa dig lite mer inom det område du tycker är speciellt intressant.

I utbildningen ingår även:
·Ritningslära och teori
·Kort som krävs i jobbet: Heta arbeten, Arbetarskydd, FHJ1 certifikat
·Praktiska övningar utförda i skolans verkstad
·Praktisk inlärning i arbete vid olika lokala företag
·Kundarbeten och projektarbeten i team eller enskilt.

Utbildningen är individuell och planeras på basen av dina behov, tidigare kunskaper och erfarenheter. Du kan fördjupa de kunskaper du redan har eller lära dig helt nytt. Utbildningen följer sedan din personliga studieplan, där vi fastställt fördelningen mellan när- och distansundervisningsdagar samt de perioder av inlärning i arbetet som ingår i utbildningen.

Språkstöd och annat stöd och handledning ingår i den personliga planen.

Utbildningens maximala längd är 200 dagar (40 dagar inlärning i arbetet).

ANSÖKAN
Sök till utbildningen genom att klicka på ”sök till denna utbildning” och fyll i ansökan omsorgsfullt med goda motiveringar. Om du gör en öppen ansökan utan bankkoder måste du bekräfta ansökan vid TE-byrån för att ansökan ska träda i kraft. Du kan följa din ansökans behandling via E-tjänster för personkunder på www.tyomarkkinatori.fi/sv

Intervjuer hålls via Teams. De sökande får en personlig inbjudan via SMS och e-post.
INFORMATION
Arbetskraftsutbildning är riktad till TE-byråns kunder som är arbetslösa eller löper risk för arbetslöshet. Syftet med utbildningen är att främja sysselsättningen och förbättra förutsättningarna att stanna kvar i arbetslivet. Arbetskraftsutbildningen är gratis. Under studietiden kan arbetslöshetsstöd och kostnadsersättning utbetalas.

När du vill ha råd eller du hjälp med ärenden som berör TE-tjänster, sysselsättning, hur man går till väga när man söker till en utbildning, studiernas finansieringsmöjligheter samt information om hur våra webbtjänster fungerar, ring till telefonservice för personkunder, telnr 0295 025 510, mån-fre kl. 9-16.15.

UTBILDNINGENS KONTAKTPERSON
Niklas Thomasfolk, tel. 050-3536122 eller niklas.thomasfolk@yrkesakademin.fi

  • Tarjoaja: Edunova Oy
  • TE-toimisto: Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
  • Lähiosoite: Ängskullsvägen 1,
  • Paikkakunta: Närpiö, Pohjanmaa
  • Kesto: Enligt personlig plan
  • Ensisijainen ammatti: Levyseppähitsaaja
  • Koulutuspaikkoja: 10