Työvoimakoulutus

Truckutbildning - Truckkort

Etsi avoimia työvoimakoulutuksia

Truckutbildning - Truckkort

  • Julkaistu:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa:

Kuvaus

Utbildningen är avsedd för arbetslösa eller arbetssökande som hotas av arbetslöshet och behöver truckkort för att bli sysselsatta. Utbildningen främjar deltagarens möjligheter att bli sysselsatt eller så har hen redan vetskap om en arbetsgivare eller en kommande arbetsprövningsplats.

Truckutbildningen ger färdighet att arbeta med truck. Utbildningen är riktad till alla som behöver färdighet att hantera en truck i sitt arbete. Man kan delta i utbildningen även om man inte har tidigare erfarenhet av att köra truck.

Utbildningen är i första hand avsedd för Österbottens TE-byrås kunder som är arbetslösa och hotade av arbetslöshet och vars arbetssökande är i kraft vid TE-byrån.

Lisätiedot

Utbildningen genomförs i enlighet med Arbetarskyddscentralens truckanvisningar. Utbildningen innefattar ett skriftligt prov och ett körprov. I utbildningen ingår en omtagning av provet. De som slutfört utbildningen med godkänt resultat beviljas ett truckintyg, som är i kraft tills vidare.

Innehåll

Lär känna trucken
Lagstiftningen
Truckolyckor
Truckföraren
Truckens konstruktion
Truckens användning
Trucken i trafiken
Skriftligt prov
Körprov

Truckutbildningen varar en dag, dvs. 8 timmar. För att få truckkort förutsätts det att man avlagt det skriftliga provet och körprovet med godkänt resultat. Bered dig på att bevisa din identitet med pass, ID-kort med bild eller körkort.

Truckkortet/intyget är avgiftsfritt för deltagarna, men registreringen till Traficom kostar 18,50€.

Utbildningsplats: Yrkesakademin, Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Utbildningsdag: 13.4.2024

När du har blivit godkänd till utbildningen, meddelar utbildaren närmare om utbildningens tider och plats.

Mer information om utbildningen: info@edunova.fi eller tfn 06-324 22 11.

ANSÖKAN

Söktiden upphör: 31.3.2024

Sök till utbildningen genom att klicka på ”sök till denna utbildning” och fyll i ansökan omsorgsfullt med goda motiveringar.

Om du gör en öppen ansökan utan bankkoder måste du bekräfta ansökan vid TE-byrån för att ansökan ska träda i kraft. Du kan följa din ansökans behandling via E-tjänster för personkunder -> Arbetskraftsutbildning.

För att bli vald till arbetskraftsutbildning ska din arbetssökning vara i kraft på Te-byrån. Du kan påbörja din arbetssökning via Te-tjänsters e-tjänst.

OBS: din ansökning till arbetskraftsutbildning är bindande och kan inte återtas utan giltig orsak efter ansökningstiden har gått ut. Giltig orsak att återta ansökningen efter ansökningstiden är upphört och du har godkänds, är att du har fått arbete eller påbörjat annan utbildning. Du kan återta din ansökning till arbetskraftsutbildning genom att kontakta Te-byråns telefontjänst för personkunder eller lägga kontaktbegäran till din kontaktperson på Te-byrån via e-tjänsten.

Under utbildningstiden kan man betala arbetslöshetsförmån (eventuellt förhöjd) och kostnadsersättning.

Ifall du har frågor som gäller utbildning/studier, så kan du ringa telefonservicen för personkunder på numret 0295 025 510 mån-fre kl. 9-16.15

  • Tarjoaja: Oy EduVamia Ab
  • TE-toimisto: Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
  • Lähiosoite: Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
  • Paikkakunta: Närpiö, Pohjanmaa
  • Kesto: 1 dag
  • Ensisijainen ammatti: Kuljetustyöntekijät
  • Koulutuspaikkoja: 15