Työvoimakoulutus

Närvårdare (grundexamen), Bennäs

Etsi avoimia työvoimakoulutuksia

Närvårdare (grundexamen), Bennäs

  • Julkaistu:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa:

Kuvaus

Som närvårdaren har du ett omväxlande, människonära och ansvarsfullt arbete. Närvårdarens arbetsfält är brett.

Denna grupp (närvårdare) är avsedd för sökanden med invandrarbakgrund.

Då du avlagt grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen, närvårdare har du kompetens för hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande vård-, omsorgs- och fostringsarbete på en grundläggande nivå. Oberoende av kompetensområde ger utbildningen basfärdigheter i att stödja, instruera, vårda och rehabilitera människor i alla åldrar och med olika bakgrund i deras mångskiftande levnadssituationer.

Arbetskraftsutbildningen är i första hand avsedd för TE-byråns kunder som är arbetslösa och hotade av arbetslöshet och vars arbetssökande är i kraft vid TE-byrån.

Utbildningen äger rum i Bennäs!

Lisätiedot

Utbildningen sker på enheten i Pedersöre (på Sursikbacken). Examen omfattar 180 kompetenspoäng = 2,5 års studietid (beräknas individuellt).

Utbildningen börjar 12. augusti 2024.

Arbetet som närvårdare fokuserar på klientens välbefinnande, hälsa och delaktighet. I närvårdarexamen kan du specialisera dig genom olika kompetensområden. Under utbildningen avlägger du specialkompetenser gällande Första hjälp, Hygien samt Arbetssäkerhet inom social- och hälsovården.

ARBETSPLATSER:
Närvårdarens arbetsfält är brett och valmöjligheterna är många. Som närvårdare kan du välja att arbeta med barn, äldre, handikappade eller akut sjuka i olika åldrar. Möjliga framtida arbetsplatser är olika mottagningar, vård- eller omsorgsenheter eller arbete i hemmiljö.

Efterfrågan på vårdpersonal är stor och därför är närvårdarkompetensen ett trumfkort på dagens arbetsmarknad. Examen ger behörighet för studier som leder till högskolexamen och allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.

ANTAGNING:
Beslut om antagning av studerande till arbetskraftsutbildning sker av arbets- och näringsbyrån i samarbete med YA! SORA-bestämmelser, resultat från språktest och intervjuer beaktas.

Urvalskriterier:
- Lämplighet för yrket i enlighet med beskrivningar i examensgrunderna
- Hälsofaktorer kan påverka antagning
- Språknivå: A2.2
- Utbildningsbehov
- Alla sökande kallas till en inträdesintervju. Ifall du har annat modersmål än svenska kallas du också till ett språktest.

ANSÖKAN:
Man kan söka till utbildningen med bankkoder nedan eller med pappersblankett (TEM 601). Fyll i ansökan omsorgsfullt med goda motiveringar.

Söktiden upphör 15.5.2024. Intervju hålls på Te-byrån i Jakobstad. Tidpunkt informeras senare.

De sökande får en personlig inbjudan till intervju via SMS (kontrollera alltså att telefonnumret är rätt i ansökan).

Antagningssvaren skickas per post och finns även att läsa på nätet: www.te-tjanster.fi -> E tjänster för personkunder -> Arbetskraftsutbildning.

SEMESTRAR OCH PERIODISERINGAR
Till utbildningen hör semester under vilken ingen kostnadsersättning utbetalas.

KONTAKTPERSON:
Annica Haldin tfn 044-750 32 86, e-post: annica.haldin@yrkesakademin.fi

Ifall du har frågor som gäller utbildning/studier, så kan du ringa telefonservicen för personkunder på numret 0295 025 510 mån-fre kl. 9-16.15

  • Tarjoaja: Yrkesakademin i Österbotten ⧉
  • TE-toimisto: Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
  • Lähiosoite: Sursikvägen 41, Bennäs
  • Paikkakunta: Pietarsaari, Pohjanmaa
  • Johtaako tutkintoon: Kyllä
  • Kesto: 2-2,5 år
  • Ensisijainen ammatti: Lähihoitaja
  • Koulutuspaikkoja: 12