Hoiva-avustaja

Hoiva-avustaja

Koulutuksen suorittaneet voivat työskennellä avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa, hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä. Hoiva-avustajan työ sisältää erilaisia avustavia tehtäviä asiakkaiden arjessa ja perushoidossa esimerkiksi avustamista kodinhoidossa, ruokailuissa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa ja puhtaanapidossa.

Hoiva-avustajien työllistymismahdollisuuden ovat erittäin hyvät

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille henkilöille. Opiskelijavalinnassa huomioidaan Sora-lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot ovat ammattitaidon keskeinen osa.

Hoiva-avustaja koulutus soveltuu ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille, jotka haluavat toimia avustajina ikääntyneille tai vammaisille.
Hoiva-avustajan osaamisen mukaiset tutkinnon osat suorittanut henkilö voi jatkaa opintojaan ja suorittaa koko Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja. Ennen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon johtavaa koulutusta tulee suorittaa soveltuvuuskoe. Lisäksi sosiaali- ja terveysalan perustukinnon koulutukseen liittyy terveydentilavaatimuksia (ks. terveydentilavaatimukset Opintopolusta). Koulutuksen kielitaitotasovaatimus on B1.2.

SISÄLTÖ:

Hoiva-avustajakoulutus koostuu kahdesta Sosiaali- ja terveysalan perustukinnon tutkinnon osasta:

·Kasvun ja osallisuuden edistäminen ( 25 osp )
·Ikääntyvien osallisuuden edistäminen ( 35 osp )

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etä-ja verkkotyöskentelyä sekä työpaikalla tapahtuvia oppimisjaksoja.

Mikäli opintoihin tai työpaikalla oppimiseen sisältyy työskentelyä alaikäisten parissa, on opiskelijan esitettävä rikostaustaote.

HAKEUTUMINEN:

Haku koulutukseen päättyy 15.2.2024. Hae koulutukseen sivun alaosan painikkeesta “hae tähän koulutukseen”. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Esivalintapäivä on 16.2.2024, jonka perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelupäivä on 28. tai 29.2.2024.

Huolehdi, että työnhakusi on voimassa TE-toimistossa ja sinulle on tehty koulutuksesta työllistymissuunnitelma varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta.

Koulutushakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä.

Lisätietoa:
Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa Työlinjan koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

Koulutuksen sisällöstä kouluttaja Harriet Haavisto, puh. 044 455 8201, harriet.haavisto@winnova.fi
Koulutukseen hakemisesta: Hannele Seppä, TE-toimisto, p. 0295045057, sähköposti: hannele.seppa@te-toimisto.fi.

Oppilasvalinta:
Omaan koulutushakuun liittyvää tietoa voi seurata netissä tyomarkkinatori.fi: Oma asiointi – Kaikki asiointi – työvoimakoulutus. näin saat tiedon heti tilanteestasi koulutushaun kannalta mm. näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun.
Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse.

• Tarjoaja: WinNova Länsirannikon Koulutus Oy
  • TE-toimisto: Satakunnan TE-toimisto, Pori