Toimitilahuoltaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutk. (osatutkinto)

Toimitilahuoltaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutk. (osatutkinto)

Puhtausala on siisti juttu!

Puhtausalalla työskentelet siivoojana erilaisissa asiakaskohteissa. Toimitilahuoltaja huolehtii siitä, että toimitilat ovat käyttäjille puhtaita ja siistejä. Toimitilahuoltajien kysyntä on suuri ja sinulla on hyvät mahdollisuudet saada työtä koulutuksen jälkeen.

Siivoustyö on itsenäistä ja vaihtelevaa. Tämän koulutuksen aikana saat hyvät valmiudet toimia puhtausalan monipuolisissa työtehtävissä ja työskentelet esimerkiksi päiväkodissa, koulussa, toimistossa tai hotellissa.

Tässä koulutuksessa opiskellaan siivousteknologiaa, asiakaspalvelua, työturvallisuutta, ympäristönhuoltoa, viestintää, tietotekniikkaa ja työelämätietoa. Koulutuksen aikana on mahdollista opiskella myös ammatillista suomen kieltä ja muita oppimisvalmiuksia tukevia opintoja. Koulutukseen sisältyy myös opintojen ohjausta.

Koulutus on osatutkintoon johtava koulutus. Opetus ja tutkintokieli on suomi.
Koulutuksiin valittavilla tulee olla riittävä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito. Hakeutumisvaiheessa järjestetään suomen kielen testi, jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi. Kielitaito sekä työssäoppimisjakson työkohde vaikuttavat opiskelijan tutkinnon muodostumiseen.

Tutkinto: Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
Tutkintonimike: Toimitilahuoltaja, osatutkinto

Koulutuksen sisältö
Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa valitaan suoritettavat tutkinnonosat. Tavoitteena on, että opiskelijat suorittavat kaksi pakollista ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa tämän koulutuksen aikana. Tämän koulutuksen aikana suoritetaan myös hätäensiapukoulutus.

-Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalveluiden tuottaminen 15 osp
-Ylläpitosiivouspalvelut 30 osp
-Suomalaisessa työelämässä toimiminen 15 osp

Käytännön toteutus
Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ajalla 30.10.2024 – 4.6.2025 Koulutus on päätoimista ja se koostuu lähiopetuksesta, etäopetuksesta, itsenäisestä opiskelusta sekä työssäoppimisesta. Opetuspäivät pidetään pääsääntöisesti klo 9:00 – 15:00 arkipäivisin Careerian toimipisteessä (Ammattitie 1, 06450 Porvoo).

Koulutuksesta noin puolet on työssäoppimista, jonka aikana suoritetaan näytöt. Työssäoppimisjaksot suoritetaan erilaisissa työkohteissa ja työtehtävissä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Työssäoppimisjaksojen päiväkohtaiset työajat sovitaan erikseen työnantajan kanssa.

Koulutuksen aikana on seuraavat lomajaksot:
23.12.2024 – 6.1.2025

Lisätietoja koulutuksesta:
Siv Makkonen +358 40 5941869
siv.makkonen@careeria.fi
www.careeria.fi

Koulutuksen info-tilaisuudet:
Siv Makkonen on paikalla kertomassa koulutuksesta

3.6.2024 klo 12.00-15.00
Paikka: Careeria, Ammattitie 1, 06450 Porvoo

27.8.2024 klo 12.00-15.00
Paikka: Porvoon työllisyyspalvelut (kuntakokeilu) Linnankoskenkatu 32, 06100 Porvoo

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti puhtausalasta kiinnostuneille työttömille, työttömyysuhan alaisille sekä alan vaihtajille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Hakuaika päättyy 27.9.2024

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus tämän sivun alaosassa olevalla Hae tähän koulutukseen painikkeella. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun.

Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

OPISKELIJAVALINTA
Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Esivalinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka pidetään 8.10.2024. Kutsu haastatteluun lähetetään erikseen.
Koulutukseen valitaan 16-18 henkilöä. Mikäli olet kiinnostunut puhtauspalvelualan tehtävistä ja sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä, suomen kielen taitotaso vähintään A2.1, pystyt fyysiseen, itsenäiseen sekä täsmälliseen työskentelyyn, laita hakemus koulutukseen.

• Tarjoaja: Careeria Oy ⧉
  • TE-toimisto: Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto