Hitsaus tai CNC-koneistus, metallialan koulutus

Hitsaus tai CNC-koneistus, metallialan koulutus

Haluatko alalle, jossa varmasti työllistyy?

Sinulle, joka haluat oppia uutta tai täydentää jo olemassa olevaa osaamistasi hitsauksesta tai CNC-koneistuksesta. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa pohjakoulutusta tai työkokemusta alalta.
Koulutuksen ensisijainen tavoite on parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä metallialalle. Henkilöillä joilla on ollut luokkahitsaajan pätevyydet, niin tämän koulutuksen kautta ne on mahdollista päivittää ajan tasalle.
Vieraskielisillä opiskelijoilla on mahdollisuus saada Suomi toisena kielenä opetusta työvoimakoulutuksen aikana.

Koulutuksessa suuntaudutaan joko hitsaukseen tai CNC-koneistukseen.

Hitsaus:
- hitsaustekniikat (MIG, MAG, TIG, puikko ja kaasu)
- levytyötekniikan perusteet
- materiaalitekniikka
- mittaustekniikka
- tekninen piirustus
- paksu- ja ohutlevytyöt
- ruuviliitokset

Koulutuksen aikana voit suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta tutkinnon osia valintasi mukaan:
- Valmistustyötehtävissä toimiminen, 25 osp
- Hitsaus- ja levytyöt 30 osp
- Hitsaus 20 osp
- Alumiinin ja RST-terästen hitsaus 20osp
- Ohutlevytyöt 20osp
- Teräsrakennetyöt 20 osp
- Levyjen CNC-leikkaus, 20 osp
- CNC- särmäys 20 osp

CNC-koneistus:
- CNC sorvit/työstökeskuksien ohjelmointi ja käyttö
- WinCam, MasterCam- ja SurfCam ohjelmien käyttö
- Koneenpiirustus Autocad ja Inventor ohjelmilla
- Kuvanlukutaito, mittaus sekä koordinaattimittakoneen perusteet

- Valmistustyötehtävissä toimiminen, 25 osp
- Koneistus, 30 osp
- CAD/CAM-ohjelmointi, 20 osp
- CNC-jyrsintä, 20 osp
- CNC-sorvaus, 20 osp
- Moniakselinen CNC-koneistus, 20 osp
- Levyjen CNC-leikkaus, 20 osp

Kaikkiin koulutuksiin sisältyy työturva- ja tulityökortin suorittaminen. Koulutus on päiväopiskelua, johon sisältyy työssäoppimista alan yrityksessä. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jonka mukaan lähiopetus ja työssäoppiminen toteutetaan. HOKS määrittelee myös koulutuksen keston, maksimi aika 12 kk.
Loma-ajat: Arkipyhien lisäksi 2024: 1.-31.7., 14.-20.10. ja 21.12.2024-6.1.2025

VALINTAPERUSTEET
Koulutukseen valituilla tulee olla vahva motivaatio koulutusta ja alalla työskentelyä kohtaan. Koulutukseen valitaan enintään 15 henkilöä.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA
CNC-koneistuksesta: opettaja Lasse Pakola, p. 044 7704 255 tai lasse.pakola@sskky.fi
Hitsauksesta: opettaja Taito Tieranta, p. 044 7704 671 tai taito.tieranta@sskky.fi

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN
Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas

TIETOA TYÖVOIMAKOULUTUKSESTA
Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Työvoimakoulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa mahdolliset lupakorttimaksut.

Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutus tulee lukea työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

Lisätietoa koulutuksista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

• Tarjoaja: Salon seudun ammattiopisto ⧉
  • TE-toimisto: Varsinais-Suomen TE-toimisto