Maarakennuskoneenkuljettaja koulutus

Maarakennuskoneenkuljettaja koulutus

Koulutuksen ensisijainen tavoite on parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä maarakennusalalle.
Koulutuksessa saat maarakennuskoneenkuljettajan työssä tarvittavat ammatilliset valmiudet.
Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa pohjakoulutusta tai työkokemusta alalta.
Suoritat koulutuksen aikana myös tarvittavat lupakortit.
Vieraskielisillä opiskelijoilla on mahdollisuus saada Suomi toisena kielenä opetusta työvoimakoulutuksen aikana.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ JA TOTEUTUSTAPA:
Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa aikaisempaan osaamiseen perustuen rakennusalan perustutkinnosta maarakennuskoneenkuljettajan osaamisalasta, Rakennustyömaalla toimiminen 25 ops, Maarakennuskoneen käyttö, konetyyppi 1, 15 osp. Sekä valinnaisia tutkinnon osia henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan (maarakennuskoneen huolto 15 osp, maarakennuskoneen käyttö konetyyppi 2, 15 osp, piharakentaminen 15 osp, maa-ainesten kuljetus maantieliikenteessä 20 osp, kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp, liikennealueiden hoitokoneiden kesällä tai talvella 15 osp).

Koulutus sisältää käytännön työharjoituksia ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Ammattitaito osoitetaan näyttöinä työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteydessä.

Laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa otetaan huomioon aikaisempi koulutuksesi ja työkokemuksesi. HOKS määrittelee myös koulutuksen keston, maksimi aika 12 kk.

Loma-ajat: Arkipyhien lisäksi 2024: 19.-25.2., 1.-31.7., 14.-20.10. ja 21.12.2024-6.1.2025

Suunnitellut aloituskuukaudet: maalis-, touko- ja elokuu 2024

VALINTAPERUSTEET:
Koulutukseen valituilla tulee olla vahva motivaatio koulutusta ja alalla työskentelyä kohtaan. Koulutukseen valitaan enintään 12 henkilöä. Valittavilla pitää olla vähintään B- luokan ajo-oikeus.

Terveydelliset vaatimukset ja muut soveltuvuuteen liittyvät seikat: Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Tutkintoa määrittelee SORA lainsäädäntö, jonka mukaan opiskelijaksi ei voida ottaa hakijaa, joka ei ole kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, ks. tarkemmat tiedot https://sskky.fi/hakijalle/opiskelijavalinta/#sora

Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas

TIETOA TYÖVOIMAKOULUTUKSISTA:

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Työvoimakoulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa ajokortin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut) sekä ajokorttiotteen hankkimiskulut, jotka ovat noin 500 euroa.

OHJE: Traficom otteen hankkimista varten: Ajokorttiotteen saa Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta. Palvelussa voi myös
tarkastaa henkilökohtaiset ajo-oikeuteen ja ajokorttiin liittyvät tiedot. Sähköisestä palvelusta tulostettava ajokorttiote on virallinen
asiakirja. Lomake löytyy sähköisenä osoitteesta: www.traficom.fi (Asioi kanssamme -> tieliikenne -> kuljettajatiedot ja
ajokorttiote -> sähköinen asiointi) TAI www.suomi.fi, hakusanalla ”ajokorttiote”. Voit tulostaa pdf-muotoisen ajokorttiotteen
ilmaiseksi Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta (kirjaudutaan pankkitunnuksilla).

MUISTA: Traficom-ote otetaan mukaan haastatteluun ja esitetään haastattelijoille. Ote saa olla enintään 2 kk vanha (päiväys).

Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutus tulee lukea työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

Lisätietoa koulutuksista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

LISÄTIETOJA:
opettaja Mika Randén, p. 044 7704 587 tai mika.randen@sskky.fi
Koulutusneuvonta, p. 0295020702 (ma-pe klo 9-16.15)

Salon seudun ammattiopiston esittelyvideo maanrakennuskoneenkuljettajan koulutuksesta

• Tarjoaja: Salon seudun ammattiopisto ⧉
  • TE-toimisto: Varsinais-Suomen TE-toimisto