Puhtausalan perustaidot

Puhtausalan perustaidot

Haluatko alalle, jossa varmasti työllistyy?

Voit hakeutua koulutukseen, vaikka sinulla ei ole aikaisempaa koulutusta alalta tai työkokemusta puhtausalalta.
Koulutuksen ensisijainen tavoite on parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä. Sinulla tulee olla alalle soveltuva terveys sekä opintojen suorittamiseen riittävä suomen kielen taito.
Vieraskielisillä opiskelijoilla on mahdollisuus saada suomi toisena kielenä opetusta työvoimakoulutuksen aikana.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ JA TOTEUTUSTAPA

Puhtauspalveluala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työskennellä esimerkiksi hoito- ja hoivalaitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa, kotipalveluyksiköissä, kaupoissa, toimistoissa ja teollisuuslaitoksissa. Koulutuksessa tutustut puhtausalan työtehtäviin ja saat lisää valmiuksia työhön huomioiden nykyajan haasteet ja menetelmät.
Koulutuksen aikana voit suorittaa ensisijaisesti Ylläpitosiivouspalvelut -tutkinnon osan.

Koulutus sisältää mm. seuraavia osioita:
- Ylläpitosiivous erilaisissa toimintaympäristöissä
- Siivouskoneet ja siivousaineet
- Työturvallisuus siivoustyössä
- Työkunnon ylläpito
- Hygienia ja aseptiikka
- Pintamateriaalit, niiden hoito ja suojaus
- Ympäristöasioiden huomioiminen
- Työnhakuvalmennus

Koulutuksen alussa perehdytään puhtauspalvelualan työtehtäviin ja alan tarjoamiin vaihtoehtoihin. Aluksi opiskellaan ylläpitosiivoukseen kuuluvia asioita oppilaitoksessa ja tutustutaan erilaisiin työpaikkoihin lyhyillä työelämäjaksoilla.
Koulutuksen kesto määräytyy aikaisemman työkokemuksen ja koulutuksen sekä alalle soveltuvuuden perusteella (enintään 12 kk). Jokaiselle koulutukseen osallistuvalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen alettua. Koulutus on päiväkoulutusta. Se sisältää myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista työpaikan työaikojen mukaisesti.

Loma-ajat: Arkipyhien lisäksi 2024: 19.-25.2., 1.-31.7., 14.-20.10. ja 21.12.2024-6.1.2025

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA
opettaja Lotta Jordberg-Hietanen, p. 044 7704 638 tai lotta.jordberg-hietanen@sskky.fi

VALINTAPERUSTEET
Koulutukseen valituilla tulee olla vahva motivaatio koulutusta ja alalla työskentelyä kohtaan.

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Perustele hakemuksesi huolella. Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten perusteella.
Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas

TIETOA TYÖVOIMAKOULUTUKSESTA

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Työvoimakoulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse mahdolliset lupakorttimaksut.

Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutus tulee lukea työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

Lisätietoa koulutuksista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

• Tarjoaja: Salon seudun ammattiopisto ⧉
  • TE-toimisto: Varsinais-Suomen TE-toimisto