Varastonhoitaja

Varastonhoitaja

Sinulle, joka haluat saada uuden ammatin logistiikka-alalta.
Koulutus antaa opiskelijoille riittävät perustiedot ja -taidot varastonhoitajan/palvelulogistiikantyöntekijän
ammattiin ja työtehtäviin. Koulutuksen ensisijaisena tavoitteena on työllistyminen logistiikka-alalle esimerkiksi terminaali- tai varastotyöntekijäksi.

Koulutukseen valittavalla tulee olla hyvä terveys ja työhön riittävä suomen kielen taito. B-luokan ajokortti katsotaan eduksi.

Vieraskielisillä opiskelijoilla on mahdollisuus saada Suomi toisena kielenä opetusta työvoimakoulutuksen aikana.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ MM.:
· logistiikka-alan työympäristössä toimiminen
· työsuojelu, työturvallisuus
· logistiikan perusteet
· tavaran vastaanotto ja säilyttäminen
· vaarallisten aineiden käsittely
· varaston tietojärjestelmät
· yritystoiminnan suunnittelu
· tavaran keräily ja pakkaaminen
· ensiapu 1
· työturvallisuuskorttikoulutus
· tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely
· inventointi ja tavaran lähettäminen
· elintarvikehygieniakoulutus+ passi
· alkusammutus koulutus
· trukkikortti
· työnhakuvalmennus
· työssäoppiminen
· asiakaspalvelu, vuorovaikutus- ja tiimityötaidot

Koulutuksen aikana suoritetaan Logistiikan perustutkinnosta sisälogistiikan osaamisalalta tutkinnon osia valintasi mukaan:

- Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
- Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajan työskentely, 25 osp
- Vaarallisten aineiden käsitteleminen, 15 osp
- Tavaran vastaanotto ja säilyttäminen, 30 osp
- Tavaran käsittely ja pakkaaminen, 30 osp

Koulutus sisältää käytännön työharjoituksia ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Ammattitaito osoitetaan näyttöinä
työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteydessä. Laadimme Sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman
(HOKS), jossa otetaan huomioon aikaisempi koulutuksesi ja työkokemuksesi. HOKS määrittelee myös koulutuksen keston,
maksimi aika 12kk.

LOMA-AJAT: Arkipyhien lisäksi 2024: 1-31.7, 14-20.10, 21.12.2024-6.1.2025

VALINTAPERUSTEET

Koulutukseen valituilla tulee olla vahva motivaatio koulutusta ja alalla työskentelyä kohtaan.
Koulutukseen valitaan enintään 12 henkilöä.

Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas

TIETOA TYÖVOIMAKOULUTUKSISTA

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Työvoimakoulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa mahdolliset lupakorttimaksut.

Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutus tulee lukea työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

LISÄTIEDOT KOULUTUKSESTA

opettaja Markku Junnila, p. 044 7704 310 tai markku.junnila@sskky.fi

Lisätietoa koulutuksista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

• Tarjoaja: Salon seudun ammattiopisto ⧉