Rakennusalan perustutkinto tai ammattitutkinto tai näiden osia

Rakennusalan perustutkinto tai ammattitutkinto tai näiden osia

TE-live tallenne koulutuksesta osoitteessa https://te-live.fi/lahetykset/-fe9LvrR6.

Koulutus on tarkoitettu yli 20-vuotiaille työttömille tai työttömyysuhanalaisille hakijoille, jotka ovat kiinnostuneet talonrakennusalasta. Tavoitteena on suorittaa rakennusalan perustutkinto, ammattitutkinto tai näiden osia.

Koulutuksen alussa on 4 viikon (20 pv) mittainen kartoitusjakso, jonka tavoitteena on perehdyttää opiskelijat koulutukseen ja ammattiin. Jakson aikana varmistetaan, että opiskeluedellytykset ja alavalinta ovat kohdallaan. Kartoituksen jälkeen valitaan opiskelijat perus- tai ammattitutkintoon tai niiden osia opiskelemaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS).

Opiskelijavalinta hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Kartoitusjakson aikana suoritetaan ammatissa vaadittavat korttikoulutukset: tulityö- ja työturvallisuuskortti, ensiapukoulutus, henkilönostinkoulutus ja märkätilan vedeneristystyön koulutus.

Lähiopetuspäivät Kajaanissa.

Rakennusalan perustutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta osasta ja valinnaisista osista seuraavasti:
  • Rakennustyömaalla toimiminen, pakollinen
  • Perustusvaiheen työt, pakollinen
  • Runkovaiheen työt, pakollinen
Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan HOKS:n laatimisen yhteydessä):
  • Sisävalmistusvaiheen kirvestyöt
  • Kattotyöt
  • Ulkoverhoustyöt
  • Muuraus
  • Laatoitus
  • Raudoitus- ja betonointi
  • Rappaus
  • Muottityöt
  • Teräsrakentaminen
  • Teräsohutlevyrakentaminen
  • Hirsirakentaminen
  • Korjausrakentaminen
  • Telinerakentaminen
  • Ovi- ja ikkunatyöt
  • Purkutyöt
  • Rakennuksen ulkopuolinen vedeneristys.

Lisäksi tutkintoon kuuluu yhteiset tutkinnon osat: viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Koulutus kestää arviolta 1 v 8 kk (HOKS:n mukaan). Koulutus on päiväopetusta, johon sisältyy lähiopetusta, henkilökohtaista ohjausta, verkko- ja etäopetusta, käytännön harjoituksia ja työpaikalla tapahtuvaa työssä oppimista.

Vastuuopettaja: Sami Korhonen.

Talonrakennusalan ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa:
  • Talouden, työn ja ympäristön hallinta
Valinnaiset tutkinnon osat:
  • Betonirakenteet
  • Puurakenteenteet
  • Muuratut rakenteet
  • Metallirakenteet
  • Korjausrakentaminen ja eristykset
  • Tekniset työt: remonttityöt.
  • Muut osat: atk-pohjainen mittaus, rakennusmittaus, perustusvaiheen maanrakennustyöt, telinetyöt, sääsuojaukset, vuosi- ja takuukorjaukset, ikkunoiden huolto ja korjaus, valmistelevat työt, työmaapalvelut, rakennussiivous, asbestityöt tai ammatinohjaus.

Koulutukseen hakeudutaan työvoimakoulutusilmoituksen Tiedot-välilehdellä olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen kautta.

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Selvitä hakemuksen Omat perustelut-kohdassa erityisesti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä koulutus parantaa jatkossa työllistymistäsi.

Tietoa työvoimakoulutuksen aikaisista etuuksista löydät TE-palvelujen sivuilta. Halutessasi voit kysyä lisää valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702.
Oma Asiointi-palvelussa voit seurata koulutushakemuksesi käsittelyn tilannetta.

Mikäli olet työttömänä työnhakijana TE- toimistossa ja olet hakeutumassa koulutukseen, ota yhteys TE-toimistoon ja sovi koulutukseen hakeutumisesi kirjaamisesta työllistymissuunnitelmaasi. Koulutuksesta tulee olla sovittuna työllistymissuunnitelmassa, jotta sinulla olisi oikeus mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan.

• Tarjoaja: Kainuun ammattiopisto ⧉
  • TE-toimisto: Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
  • Paikkakunta: Sotkamo, Kainuu
  • Kesto: 1 v 8 kk (400 pv)