Työvoimakoulutus

Hygienpass test - svenska och ryska

Etsi avoimia työvoimakoulutuksia

Hygienpass test - svenska och ryska

  • Julkaistu:
  • Haku päättyy:
  • Koulutus alkaa: 21.3.2024

Kuvaus

Utbildningen är avsedd för arbetslösa eller arbetssökande som hotas av arbetslöshet och behöver hygienpass för att bli sysselsatta. Utbildningen främjar deltagarens möjligheter att bli sysselsatt eller så har hen redan vetskap om en arbetsgivare eller en kommande arbetsprövningsplats.

De som arbetar inom livsmedelsbranschen måste ha grundkunskaper i livsmedelshygien för att kunna hantera mat tryggt. Hygienpasset har utarbetats för att främja livsmedelssäkerheten.

Utbildning + test är antingen på svenska eller ryska.

Utbildningen är i första hand avsedd för Österbottens TE-byrås kunder som är arbetslösa och hotade av arbetslöshet och vars arbetssökande är i kraft vid TE-byrån.

Lisätiedot

En arbetstagare behöver hygienpass, om hen arbetar i en livsmedelslokal och hanterar oförpackade, lättfördärvliga livsmedel. Livsmedelslokaler är exempelvis caféer, restauranger, snabbmatsrestauranger, storkök, livsmedelsbutiker, bagerier och fabriker som framställer livsmedel. Lättfördärvliga livsmedel är exempelvis mjölk, kött och fisk.

Hygienpass beviljas en person som har presterat godkänt resultat i hygienpasstentamen. Hygienpasset är i kraft tills vidare.

Innan tentamen kan du bekanta dig på egen hand med utbildningsmaterialet, till vilket det finns länkar på adressen: https://www.ruokavirasto.fi/sv/privatkunder/hygienpass/studierutbildning-fore-hygienpasstest/

Materialet hittas på följande sidor:
Rätt att kocka
https://www.yumpu.com/sv/document/read/19872143/ratt-att-kocka-edufi

God hygien – säkra livsmedel
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/svenska/index.html

Livsmedelsverkets möjlighet till provtestning
https://www.ruokavirasto.fi/sv/privatkunder/hygienpass/hygienpasstest/

https://www.ruokavirasto.fi/sv/privatkunder/hygienpass/studierutbildning-fore-hygienpasstest/information-om-livsmedelshygien/
https://www.ruokavirasto.fi/sv/privatkunder/hygienpass/studierutbildning-fore-hygienpasstest/
https://www.ruokavirasto.fi/sv/privatkunder/information-om-livsmedel/hantering-och-forvaring/
https://www.ruokavirasto.fi/sv/privatkunder/information-om-livsmedel/anvisningarna-om-hur-livsmedel-anvands-pa-ett-sakert-satt/matforgiftningar/

Tentamen kan avläggas på svenska, finska eller engelska. OBS: Om du vill avlägga testet på annat språk än svenska då ska du meddela om det i din ansökan. Utbildaren måste innan testdagen ha denna information.

Testdeltagare ska vid testtillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort. Observera att annulleringen alltid ska göras till kurs@edunova.fi Att inte delta i en kurs man anmält sig till, eller att lämna en kursavgift obetald, räknas INTE som annullering. För icke annullerad plats faktureras alltid halva kursavgiften, dock minst 25€.

Testplats: Yrkesakademin i Österbotten, enheten i Vasa, Kungsgårdsvägen 30 A, A-huset, 65380 VASA
Testdag: 21.3.2024

När du har blivit godkänd, meddelar utbildaren närmare om testtillfällets tid och plats.

Mer information om utbildningen: info@edunova.fi eller tfn 06-324 22 11.

Kursdeltagarna ska vid tentamenstillfället vara beredda på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort.
Som identitetsbevis duger endast identitetskort (ID) pass, eller körkort. Folkpensionskort, studerandes kort, bussbiljetter, bibliotekskort m.m. duger inte att bestyrka sin identitet, inte ens då de är försedda med foton.

ANSÖKAN

Söktiden upphör: 6.3.2024

Sök till utbildningen genom att klicka på ”sök till denna utbildning” och fyll i ansökan omsorgsfullt med goda motiveringar.

Om du gör en öppen ansökan utan bankkoder måste du bekräfta ansökan vid TE-byrån för att ansökan ska träda i kraft. Du kan följa din ansökans behandling via E-tjänster för personkunder -> Arbetskraftsutbildning.

För att bli vald till arbetskraftsutbildning ska din arbetssökning vara i kraft på Te-byrån. Du kan påbörja din arbetssökning via Te-tjänsters e-tjänst.

OBS: din ansökning till arbetskraftsutbildning är bindande och kan inte återtas utan giltig orsak efter ansökningstiden har gått ut. Giltig orsak att återta ansökningen efter ansökningstiden är upphört och du har godkänds, är att du har fått arbete eller påbörjat annan utbildning. Du kan återta din ansökning till arbetskraftsutbildning genom att kontakta Te-byråns telefontjänst för personkunder eller lägga kontaktbegäran till din kontaktperson på Te-byrån via e-tjänsten.

Under utbildningstiden kan man betala arbetslöshetsförmån (eventuellt förhöjd) och kostnadsersättning.

Ifall du har frågor som gäller utbildning/studier, så kan du ringa telefonservicen för personkunder på numret 0295 025 510 mån-fre kl. 9-16.15

  • Tarjoaja: Oy EduVamia Ab
  • TE-toimisto: Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
  • Lähiosoite: Kungsgårdsvägen 30 A, A-huset
  • Paikkakunta: Vaasa, Pohjanmaa
  • Kesto: 1 timme
  • Ensisijainen ammatti: Ravintola- ja suurtaloustyöntekijät
  • Koulutuspaikkoja: 15